CZZS | Učlani se
3838
page,page-id-3838,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Učlani se

 

Ako ste došli na ovu podstranicu to bi trebalo značiti da vas interesuje kako je pitanje članstva organizovano u našem udruženju, a možda ste i naš budući član.

Zašto su nam članovi važni?

 

Intenzitet uništavanja životne sredine poprimio je alarmantne razmjere, te ukoliko se ovakav trend uskoro radikalno ne promijeni, prijeti da zauvijek promjeni način i uslove života na koji smo navikli. Problem je tako velik i kompleksan da ga ne mogu riješiti malobrojna udruženja i rijetke savjesne osobe u institucijama.

 

Dosadašnja praksa građanskog aktivizma kod nas i u svijetu pokazala je da je pozitivna promjena moguća. Međutim, promjena zavisi od više faktora, od kojih je vjerovatno presudan faktor uključivanje većeg broja građana u aktivnosti koje imaju za cilj da zaustave uništavaje životne sredine ili da podrže napore da se realizuju dugoročno održive prakse.

 

Ipak, mi nismo udruženje koje svoj kredibilitet zasniva na velikom broju članova, niti to želimo biti. Nismo ni udruženje koje želi imati brojno članstvo kako bi od prikupljene članarine pokrivali interne troškove. Dakle, nije nam cilj veliki broj članova, već članovi koji će se aktivno uključivati u realizaciju aktivnosti, bez obzira koliko je skroman pojedinačni doprinos.

 

Kao što to stoji u tekstu naše misije, mi želimo da naše udruženje prvenstveno bude prostor za razmenu stavova i interakciju između članova udruženja i osoba koje su profesionalno angažovane u udruženju.

 

Ukoliko želite da dio svog slobodnog vremena posvetite zaštiti životne sredine, sarađujete sa drugima koji imaju slična interesovanja, stičete znanja i vještine iz oblasti transporta, biodiverziteta, energije, otpada i drugih tema vezanih za pitanja životne sredine i održivog načina življenja, učestvujete u interesantnim akcijama u gradu i prirodi, onda bi mogli da razmislite o tome da postanete član Centra za životnu sredinu.

 

Da biste postali član, preporučujemo da prvo pročitajte Statut i Pravilnik o članstvu , a zatim popunite Pristupnicu i pošaljite je na ukljuci-se@czzs.org.

Ukoliko imate neka pitanja  u vezi članstva, možete ih poslati na info@czzs.org.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0217