CZZS | Tihomir Dakić
4070
page,page-id-4070,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tihomir Dakić

CZZS tim

Nataša Crnković, predsjednica
Koordinatorica programa Biodiverzitet i zaštićena područja

Viktor Bjelić, potpredsjednik
Koordinator Arhus centra

Tihomir Dakić
Koordinator programa Transport

Duška Kudra
Koordinatorica programa Energija i klimatske promjene

Iva Miljević
Asistentica na programu Biodiverzitet i zaštićena područja

Jelena Brkić
Koordinatorica inicijative Naš prostor

Jasmin Pašić
Asistent na programu Biodiverzitet i zaštićena područja

Jelena Ivanić
Asistentica na programu Energija i klimatske promjene

organizacija (187 of 289)-Edit

Tihomir je rođen 1980. godine u Banjaluci. Školovao i stekao zvanje diplomiranog Profesora fizičkog vaspitanja i sporta u gradu na Vrbasu.

U Centru za životnu sredinu je još od 2001. godine, prvo kao volonter, zatim aktivista, a u poslednjih nekoliko godina kao koordinator programa transport. Većim dijelom svog vremena bavi se promocijom korištenja bicikla kao prevoznog sredstva, i borac je za veća prava biciklista u saobraćaju kako u svom gradu ali isto tako i u BiH i šire.

Za vrijeme studiranja radio je kao serviser bicikla, a 2006. godine je devet mjeseci živio i volontirao u Italiji u staračkom domu kao animator za stara lica. Glumio je, u glavnoj ulozi, u predstavi „Braća“ 2008. godine, sa kojom putuje u Italiju i na Of Of Broadway u New York. Od 2003. godine biciklom je proputovao nekoliko evropskih zemalja, a organizovao je Ecotopia biketour od Banjaluke do Saharne (Moldavija). Glumio je 2010. godine u dugometražnom dokumentarnom filmu „Speed of Life“ u glavnoj ulozi, gdje govori o borbi za veća prava biciklista u gradu Banjaluci, putovanju na duge staze, te radu na infastrukturi i promociji cikloturizma.

Kroz program Transport trenutno se bori za veća prava biciklista u Banjaluci i Bosni i Hercegovini. Kao član nekoliko evropskih mreža (Evropska sedmice mobilnosti, EuroVelo, Evropska federacija biciklista i Transport & Environment) pokušava sve dobre prakse i iskustva da prenese u svoju sredinu. Želja mu je da reanimira i uključi „intelektualnu elitu“ u rješavanje problema transporta, a koja bi uticala na povećanje efikasnosti ovog programa.

Govori tečno engleski i talijanski jezik. Motivator, pokretač inicijativa i aktivista. On ne priča o biciklu, on ga živi. Za njega bicikl nije samo prevozno sredstvo ili sportski rekvizit, već filozofija života.

Koordinator programa transport
tihomir.dakic@czzs.org
Tel: (00387) 51 433 140
Fax: (00387) 51 433 141
Mobile: (00387) 65 080 727
Skype: jeti14tiho