CZZS | Tihomir Dakić
4070
page,page-id-4070,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tihomir Dakić

CZZS tim

Nataša Crnković, predsjednica
Koordinatorica programa Biodiverzitet i zaštićena područja

Viktor Bjelić, potpredsjednik
Koordinator Arhus centra

Tihomir Dakić
Koordinator programa Transport

Igor Kalaba
Koordinator kampanje Stop prljavoj energiji

Duška Kudra
Koordinatorica aktivističke grupe

Iva Miljević
Asistentica na programu Biodiverzitet i zaštićena područja

Jelena Brkić
Asistentica na inicijativi Naš prostor 

Jasmin Pašić
Asistent na programu Biodiverzitet i zaštićena područja

Jelena Ivanić
Asistentica na programu Energija i klimatske promjene

Rođen 1980. godine u Banjaluci. Školovao i stekao zvanje diplomiranog Profesora fizičkog vaspitanja i sporta u gradu na Vrbasu.

organizacija (187 of 289)-Edit

U Centru za životnu sredinu je još od 2001. godine, prvo kao volonter, zatim aktivista, a u poslednjih nekoliko godina kao koordinator programa transport. Većim dijelom svog vremena bavi se promocijom korištenja bicikla kao prevoznog sredstva, i borac je za veća prava biciklista u saobraćaju kako u svom gradu ali isto tako i u BiH i šire.

Za vrijeme studiranja radio je kao serviser bicikla, a 2006. godine je devet mjeseci živio i volontirao u Italiji u staračkom domu kao animator za stara lica. Glumio je, u glavnoj ulozi, u predstavi „Braća“ 2008. godine, sa kojom putuje u Italiju i na Of Of Broadway u New York. Od 2003. godine biciklom je proputovao nekoliko evropskih zemalja, a organizovao je Ecotopia biketour od Banjaluke do Saharne (Moldavija). Glumio je 2010. godine u dugometražnom dokumentarnom filmu „Speed of Life“ u glavnoj ulozi, gdje govori o borbi za veća prava biciklista u gradu Banjaluci, putovanju na duge staze, te radu na infastrukturi i promociji cikloturizma.

Kroz program Transport trenutno se bori za veća prava biciklista u Banjaluci i Bosni i Hercegovini. Kao član nekoliko evropskih mreža (Evropska sedmice mobilnosti, EuroVelo, Evropska federacija biciklista i Transport & Environment) pokušava sve dobre prakse i iskustva da prenese u svoju sredinu. Želja mu je da reanimira i uključi „intelektualnu elitu“ u rješavanje problema transporta, a koja bi uticala na povećanje efikasnosti ovog programa.

Govori tečno engleski i talijanski jezik. Motivator, pokretač inicijativa i aktivista. On ne priča o biciklu, on ga živi. Za njega bicikl nije samo prevozno sredstvo ili sportski rekvizit, već filozofija života.

Koordinator programa transport
tihomir.dakic@czzs.org
Tel: (00387) 51 433 140
Fax: (00387) 51 433 141
Mobile: (00387) 65 080 727
Skype: jeti14tiho