CZZS | Protest protiv izgradnje hidroelektrane na Sani
6137
single,single-post,postid-6137,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded
Sana

Protest protiv izgradnje hidroelektrane na Sani

Posted by czzs in Uncategorized, Vijesti

Koalicija za zaštitu Sane, povodom Svjetskog dana voda, organizuje proteste protiv izgradnje MHE Medna na izvoru Sane. Protesti će se održati u Vrbljanima 22.3.2015.godine od 13 h. Okupljanje učesnika u 12.30h u Donjim Vrbljanima kod crkve.

Pridružite nam se da zajedno odbranimo Sanu i naše prirodno bogatstvo.

Organizovan prevoz iz Banjaluke za ograničen broj učesnika (rezervacije do petka do 12.00 na e-mail koalicijasana@gmail.com). Za prevoz iz ostalih opština možete se javiti na isti e-mail pa ćemo pokušati naći neko rješenje.

Koalicija za zaštitu Sane broji 22 udruženja iz sliva rijeke Sane, koji se već preko pet godina bore protiv izgrađnje male hidroelektrane “Medna” koja je planirana u gornjem toku rijeke Sane. Uprkos pet tužbi koje još uvijek čekaju presudu suda, te odluka Opštine Ribnik da se protivi izgradnji ove hidroelektrane, radovi na izgradnji pristupnog puta i derivacionog tunela su počeli.

Uprkos svemu, Koalicija za zaštitu Sane poziva vas na mirne proteste sa jasnom porukom da se gradnja zaustavi do okončanja sudskih sporova i proglašenja Parka prirode Sana!

16 Mar 2015