CZZS | Poziv za učešće na Evropskom forumu o suverenitetu hrane
7315
single,single-post,postid-7315,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded
14114905_1191614550862029_6176841519153266858_o

Poziv za učešće na Evropskom forumu o suverenitetu hrane

Posted by czzs in Vijesti
Centar za životnu sredinu, kao kontakt udruženje za BiH u saradnji sa Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD, vas pozivaju da budete dio BiH delegacije na Evropskom forumu o suverenitetu hrane, koji će se održati 26-30. oktobra ove godine u mjestu Cluj-Napoca u Rumuniji.

Ovo je drugi po redu evropski forum o suverenitetu hrane, a na prvom forumu održanom 2011. godine je bilo više od 400 učesnika, koji su imali priliku da razmjene iskustva, razgovaraju o razumijevanju suvereniteta hrane u Evropi, izrade akcioni plan za jačanje ovog pokreta u Evropi, te nastave proces zagovaranja većeg prehrambenog suvereniteta u zemljama Evrope.

 
Od članova delegacije BiH se očekuje da aktivno učestvuju u definisanju stanja suvereniteta hrane u BiH i pripremi prezentacije za Forum, te dijeljenju relevantnih informacija u BiH po povratku sa Foruma. Troškovi učešća na Forumu će biti u potpunosti ili djelimično pokriveni, zavisno od broja članova delegacije i prikupljenim sredstvima od strane organizatora. Iz tog razloga je poželjno da članovi delegacije učestvuju u sufinanriranju troškova učešća, ukoliko su u mogućnosti, ali to nije uslov za učešće.
 
Prijave za učešće na Forumu možete slati najkasnije do 6. septembra, na adresu nyeleni@czzs.org.
 
Prilikom izbora članova delegacije BiH, u skladu sa preporukama organizatora, vodiće se računa o ravnomjernoj zastupljenosti proizvođača, mladih i predstavnika udruženja, te polnoj zastupljenosti. Naravno, najvažniji kriterijum su interes i dosadašnje aktivnosti povezane sa temom suvereniteta hrane.
 
Više informacija o Forumu možete naći na internet stranici Nyeleni Europe, a ovdje možete pogledati i okvirni raspored aktivnosti na Forumu. Za eventualna pitanja i dodatne informacije mozete pisati na nyeleni@czzs.org.

Obrazac za prijavu

02 Sep 2016