CZZS | Pomoć za Nepal
6275
single,single-post,postid-6275,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded
woman-nepal-earthquake-rubble-village-3

Pomoć za Nepal

Posted by czzs in Vijesti

Pozivamo vas na solidarnost sa ljudima Nepala.

Bosna i Hercegovina je prošle godine iskusila posljedice velike prirodne katastrofe i tada nam je pomoć drugih zemalja i pojedinaca mnogo pomogla.

Budimo solidarni sa onima kojima je sada potrebna naša pomoć.

Kao članica međunarodne mreže Friends of the Earth International, Centar za životnu sredinu vas poziva na solidarnu akciju koju su pokrenuli članovi mreže za direktnu pomoć najugroženijima.

Vidjeli smo razorni uticaj na ljude Nepala i njihovu okolinu nakon zemljotresa koji je pogodio tu zemlju prije nekoliko sedmica. Nakon njega je bio još jedan zemljotres magnitude 7,3, dok su se ljudi još uvijek pokušavali nositi sa teškom situacijom koja ih je zadesila.

Organizacija Friends of the Earth Nepal/ProPublic, kao organizacija koja zagovara javni interes, prati situaciju izbliza na nivou države kako bi se osiguralo da pomoć za ugrožene i rekonstrukciju poštuje načela transparentnosti i lokalnog vlasništva.

Organizaciji ProPublic i ljudima Nepala je potrebna pomoć drugih da bi mogli osigurati stvarni i održivi oporavak od razornog zemljotresa. ProPublic će podržati lokalne organizacije u najugroženijim područjima i povezati ih s humanitarnim agencijama za tehničku podršku, ako je potrebno. Oni će to uraditi kroz svoju mrežu lokalnih klubova, kao i kroz druge organizacije u zajednici.

Možete poslati svoj doprinos putem online donacije ili bankovnog transfera. Ispod su informacije o banci.

Prirodne katastrofe će sa klimatskim promjenama širom svijeta biti sve češće i mi se kao društvo moramo graditi na principima solidarnosti i pravednosti, kako bismo što humanije i pravednije ublažili posljedice takvih događaja na najugroženije.

Podaci o banci:

Triodos banka

PO Box 55
3700 AB Zeist, Holandija
Swift kod: TRIONL2U

Korisnik: Friends of the Earth International
PO Box 19199
1000 GD Amsterdam, Holandija
Broj računa: 25.47.78.445
IBAN broj: NL08 TRIO 0254 7784 45

31 May 2015