CZZS | Podrška za zaustavljanje masakra migratornih ptica u Srbiji
6426
single,single-post,postid-6426,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded
Turtle-Dove-photo-Vladan-Vuckovic

Podrška za zaustavljanje masakra migratornih ptica u Srbiji

Posted by czzs in Vijesti

Centar za životnu sredinu uputio je Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pismo podrške povodom aktivnosti nakon ukidanja skoro donesene zabrane lova na grlice u Srbiji.

Pismo podrške

“Centar za životnu sredinu izražava podršku svim pojedincima i organizacijama koje rade na zaštiti populacija grlice i prepelice u Srbiji koristeći nenasilne akcije i profesionalni pristup.

U kontekstu očite volje državnih institucija da djeluju u korist lovaca, zajedno s nedostatkom djelovanja u borbi protiv ilegalnih aktivnosti prema divljim pticama, želimo Vam čestitati na javnom podizanju glasa protiv tih kaznenih djela protiv prirode.

Vrlo smo zabrinuti da bi lov i masivni krivolov u Vašoj zemlji mogao uticati na populacije grlice i prepelice u cijeloj Evropi.

Kao članica evropske mreže Friends of the Earth Europe poslali smo pismo Vladi Republike Srbije i Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i stojimo Vam na raspolaganju za dalju podršku po ovom pitanju.

Centar za životnu sredinu od 1999. godine aktivno radi na zaštiti prirode Bosne i Hercegovine, zagovarajući povećanje površine koja je pod zaštitom, kao i održivo upravljanje prirodnih resursa i zaštićenih područja. Centar za životnu sredinu je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija profesionalaca i aktivista posvećenih zaštiti i unapređenju životne sredine, zagovaranju principa održivog razvoja i većeg učešća javnosti u donošenju odluka o životnoj sredini.

Želimo Vam mnogo uspjeha i istrajnosti u ovoj borbi”.

06 Aug 2015