CZZS | Održana javna rasprava za Nacrt izmjene dijela regulacionog plana stambenog naselja Borik
6490
single,single-post,postid-6490,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded
DSC_0017

Održana javna rasprava za Nacrt izmjene dijela regulacionog plana stambenog naselja Borik

Posted by czzs in Vijesti

Dana, 17.9.2015. godine je u Vijećnici Banskog dvora održana javna rasprava za Nacrt izmjene dijela regulacionog plana stambenog naselja Borik. Na javnoj raspravi je učestvovao veliki broj građana, te je Vijećnica bila puna. Takođe, raspravi su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, Instituta za građevinarstvo “IG”, predstavnici crkve kao i nekoliko nevladinih organizacija.
slika 1

Građani su izrazili svoje nezadovoljstvo ponuđenim planskim rješenjem te su naveli da ne planiraju odustati od borbe za javnu zelenu površinu uz Bulevar vojvode Živojina Mišića. Jedan građanin je iznio prijedlog da predstavnici crkve povuku inicijativu da se objekti grade na ovoj zelenoj površini.
slika 2
Procedura usvajanja regulacionog plana nalaže da se Nacrt stavi na usvajanje Skupštini Grada u roku od 60 dana od javne rasprave. Očekujemo da će odbornici u gradskoj Skupštini imati sluha za želje građane, te odbaciti predloženo plansko rješenje.
slika 3

Na javnoj raspravi je Centar za životnu sredinu putem Inicijative Naš prostor iznio svoj stav i protivljene zauzimanju jedne od rijetkih preostalih javnih zelenih površina u Banjaluci. U narednom periodu ćemo zajedno sa građanima i za građane poduzeti nekoliko aktivnosti o kojima ćemo vas blagovremeno obavještavati.

21 Sep 2015