Trenutno u okviru programa "Naš prostor" nema aktuelnih projekata.

Centar za životnu sredinu, pored projekata koje realizuje u okviru definisanih programa, aktivno radi i na drugim temama iz oblasti životne sredine i umrežavanja sa drugim organizacijama na regionalnom i međunarodnom nivou. U sekciji "Ostali projekti" prezentujemo projekte koji tematikom nisu vezani za određeni program.

Aktuelni projekti Završeni projekti

“Koaliciju za Vrbas čini 36 udruženja iz Banje Luke koji su se okupili s jednim ciljem – zaustaviti planove za izgradnju novih hidroelektrana na rijeci Vrbas. Nakon što grad Banjaluka nije prihvatio inicijativu resornog ministarstva za izgradnju hidroelektrane Krupa na Vrbasa, Koalicija je podzdravila odluku grada i saopštila da će nastaviti da prati planove za izgradnju hidroelektrana u budućnosti”.

“Rekreativna zona Banjaluka je grupa građana formirana sa ciljem afirmacije i očuvanja jedine rekreativne zone Banjaluke uz jasnu poruku - RECIMO NE AUTOMOBILIMA U REKREATIVNOJ ZONI! Njihove aktivnosti mogu se pratiti na istoimenoj Facebook stranici.”

“Banjalučka kritična masa je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji bicikla. Dio Banjalučke kritične mase su svi građani i svi ljubitelji biciklizma. Događaj je kreiran od strane Centra za životnu sredinu. Aktivnosti možete pratiti na istoimenoj Facebook stranici."