CZZS | Jasmin Pašić
6620
page,page-id-6620,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Jasmin Pašić

CZZS tim

Nataša Crnković, predsjednica
Koordinatorica programa Biodiverzitet i zaštićena područja

Viktor Bjelić, potpredsjednik
Koordinator Arhus centra

Tihomir Dakić
Koordinator programa Transport

Duška Kudra
Koordinatorica programa Energija i klimatske promjene

Iva Miljević
Asistentica na programu Biodiverzitet i zaštićena područja

Jelena Brkić
Koordinatorica inicijative Naš prostor

Jasmin Pašić
Asistent na programu Biodiverzitet i zaštićena područja

Jelena Ivanić
Asistentica na programu Energija i klimatske promjene

Jasmin PasicJasmin  je rođen 1981. godine u Banjaluci. Završio je Prirodno-matematički fakultet u Banjaluci na smjeru Ekologija i zaštita životne sredine.

U Centar za životnu sredinu je došao 2015 godine, kada je angažovan na koordinaciji projekta vezanom za istraživanje biodiverziteta retencionih zona u okolini rijeke Save.

Duži niz godina je radio u privatnim kompanijama na pozicijama menadžera za zaštitu životne sredine i zaštite na radu, gdje je stekao iskustvo u komunikaciji sa različitim subjektima, od lokalnih zajednica, opština, do nadležnih institucija. Neki od opisa poslova kojima se bavio su monitoring aspekata životne sredine, ISO standardi, upravljanje otpadom itd.

Paralelno sa ovim, kontinuirano se bavi istraživanjem biodiverziteta, pretežno biospeleološkim (istraživanje podzemne faune) širom Bosne i Hercegovine i regiona. Učestvovao u osnivanju nekoliko organizacija, projektima i objavio više naučnih radova iz ove oblasti.

Učesnik na mnogim simpozijumima i konferencijama vezanim za istraživanje i zaštitu biodiverziteta, posebno fokusirane na pećine kao karakteristične prirodne objekte.

Posjeduje strast prema putovanjima, tako da je gotovo uvijek u pokretu. Slobodno vrijeme voli da provodi van gradske vreve, okružen planinama, šumama, jezerima i morima regiona, ali i šire.

Asistent na programu Biodiverzitet i zaštićena područja 
jasmin.pasic@czzs.org
Tel: (00387) 51 433 142
Fax: (00387) 51 433 141
Mobile: (00387) 65 610 727
Skype: pashabl